DUYURULAR

BERDEL BERDEL Şiiri



Facebook'ta Paylaş! Twitter'da Paylaş! Sık Kullanılanlara Ekle!
Harf Boyutu Küçült Harf Boyutu Normal Harf Boyutu Büyüt
Puanınız kaydedildi.
Teşekkür ederiz.
0,0
0
Şiire puan verin!

BERDEL

BERDEL

Geçen gün televizyonda haber dinlerken bir kelime dikkatimi çekti o kelimenin altındaki fedakarlığı, acıyı, hüznü, anlayacağınız sevinç dışında her şeyi buldum o kelimede,göz yaşını ,hayallerin yıkılışını, diktatörlüğü ,aile baskısını ne denli etkin olduğunu gördüm ve kendime neden diye sorular sorarken buldum.


Daha önce bu kelimeyi sorsalar şehirdeki insanlara acaba kaçı anlamını biliyordur. Çünkü gerçek hayattan o kadar uzağız ki bizim hayatımızın dışında neler döndüğünü nerden bilebilirdik ve bir insanın hayatının o kadar ucuz olacağını törenin acımasızlığını ve insanın eşya gibi satıldığını şimdilerde hala doğuda hatta içimizde yani beynimizi kemiren duygularda yer verdiğimiz düşüncelerde saklı olduğunu biliyoruz size berdelin acısını anlatayım ,berdel iki aile arasında kızları değiş tokuş yapma olayına denir. İnsanların istemediği evlilikler yapmasına neden oluyor belki o kız yada erkek bir sevdiği varken aile baskısıyla başkasıyla evlenmek zorunda bırakılıyor izlediğim haberlerde erkek on dört ken kız ise on yedi idi erkeğin kız kardeşi sevdiğine kaçınca aile intikam almak için ya öldürecekler yada berdel alacaklar anlayacağınız barışmak için on dört yaşındaki erkeğe on yedi yaşında kızı verdiler bir yandan kız için kardeşinin hayatını kurtarma sevinci varken öte yandan hayatını feda etme hüznü vardı. Erkek için ise okumak isteği ilerde sevdiği kızla evlenmek isteği ona tamamen üzüntü veriyordu. Burada iki ailenin büyükleri mutluydu ne can kaybı nede mal kaybı yani iki kişinin hayatının ne önemi var kendi hayatları kendi mutlulukları daha önemliydi. Aslında beni çok hüzünlendiren sahne kızın göz yaşları için de mikrofona söyledikleri kardeşimin hayatını kurtarmak için ne yapabilirdim mecburdum spiker abi demesi oldu.

Acaba bu olaylar ne zaman bitecek bileninizin var mı yoksa sizde böle gelmiş böle gitsin mi diyeceksiniz arkanızı her şeye yumduğunuz gibi bu bedelle de yumacaksınız.Size sesleniyorum öle töre olaylarında duyarsız olmayın törenin kötü olduğunu tanıdığınız herkese aşılayın ve unutmayın ki bizim gibi onlarda insan mutlu yaşmaya hakları var

Bu şiir toplam 565 kez okundu.
13.04.2007

gürkan karanfil
ya adımı yazmadım bu kompozisyon benim

15.04.2007 04:33:26


Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©