DUYURULAR

Hatice Müberra KIRAN  AA HAYATI Şiiri



Facebook'ta Paylaş! Twitter'da Paylaş! Sık Kullanılanlara Ekle!
Harf Boyutu Küçült Harf Boyutu Normal Harf Boyutu Büyüt
Puanınız kaydedildi.
Teşekkür ederiz.
3,5
2
Şiire puan verin!

Hatice Müberra KIRAN

AA HAYATI



Hatice Müberra KIRAN

HAYATI:
16.12.1923 Tarihinde İzmir''in Urla İlçesi''nin Birgi Köyü''nde doğdu. Çocukluğu ve ilkokul tahsilini Urla''nın Uzunkuyu Köyü''nde, orta ve lise tahsilini İzmir Kız Lisesi''nde yaptı. Daha sonra Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Tarih-Coğrafya Bölümüne girdi ve burada 1947 yılında mezun oldu.
1955-1960 yılları arasında 5 yıl, daha sonra 1964-1974 yılları arasında 10 yıl olmak üzere toplam 15 yıl İzmir İli, Urla İlçesi İl Genel Meclis Üyeliği yaptı. 1974''te İzmir İli Daimi Encümen Üyesi olarak hihmet etti. Ayrıca 1965-1975 yılları arasında Urla İlçesi Zıraat Odası Meclis Başkanlığı görevinde de bulundu.

ESERLERİ:
Şiir ve yazı yazmaya gençlik yıllarında başladı. Yurdun pek çok yerinde yayınlanan gazete, dergi ve antolojilerde şiirleri ve yazıları yayınlandı. Bazı şiirlerini kitap haline getirdi. 12 şiir ve bir adette anıları olmak üzere 13 eseri yayınlandı.
Yayınlanan kitaplarının isimleri:
1 - Çiçeklerim (Şiirler). 2 - Gönülden Damlalar (Şiirler). 3 - Başöğretmenim Atatürk (Resimli-Şiirler). 4 - Müberra''dan Güfteler (Şiirler). 5 - Şiir Çocuklarım (Şiirler). 6 - Gönlümdeki Volkan (Şiirler). 7 - Gerçek Anılar (Şiirler). 8 - Hayalimin Gülleri (Şiirler). 9 - Solmayan Bahar (Şiirler). 10 - Atatürk Şiirlerde (Şiirler). 11 - Sevgi Gülleri (Şiirler). 12 - Solmayan Anılarım (Şiirler-Anılar). 13 - My FOWERS (İngilizce''ye çevrilen 19 Şiirinden oluşan kitap). Basıma hazır 3 cilt tutarında hatıraları. Yine basıma hazır 4 şiir kitabı ve basıma hazır 2 romanı ve 50 kadar hikayesi bulunmaktadır. Yurdun çeşitli yörelerinde yayınlanan 10''nun üzerinde antolojilerde şiirleri bulunmaktadır.

ALDIĞI ÖDÜLLERİ:
''Başöğretmenim Atatürk'' isimli şiir kitabı Milli Eğitim Bakanlığı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca İlk ve Orta Öğretim öğrencileri için Eğitim Aracı olarak tavsiye edildi.
1996 Yılında Adana''da düzenlenen Gramofon Güfte Yarışmasında bir şiiri (güftesi) Mansiyon Ödülüne layık görüldü ve bestelenerek TRT Repertuarına girdi.
1998 Yılında Adana''da yayınlanan ''OZAN DERGİSİ'' (Kültür, Sanaat ve Edebiyat Aylık Dergi)si tarafından Yılın Şairi olarak Plaket verildi.
Pek çok kuruluş tarafında Plaker ve şilt verilerek onurlandırılmıştır.
Ayrıca Hatice Müberra KIRAN''ın hayatı; Şair Yazar Sefer ÖNEN''in yazmış olduğu ''Şair Ettin Sen Beni'' isimli romana konu olmuştur.
Gençliğindeki bir gönül sevdası yüzünden hiç evlenmedi.Urlada yalnız yaşamayı tercih etti. 17 Haziran 2005 tarihinde Urla''da 82 yaşında iken, şeker komasında, kalp krizi ve beyin kanaması neticesinde vefat etti. Cenazesi Urla''nın Birgi Köyü''ne götürülerek aile mezarlığına defnedildi.

Bu şiir toplam 713 kez okundu.
30.11.2007

akan meriç
hayat fani;
Allah için hep
Şu dünyada;
çalış, didin, çabala,
korkma sen;
sonra mahşerde mükafatı...

30.11.2007 21:48:59


Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©