DUYURULAR

Yücel KURUCU  Dertli Dertli Şiiri



Facebook'ta Paylaş! Twitter'da Paylaş! Sık Kullanılanlara Ekle!
Harf Boyutu Küçült Harf Boyutu Normal Harf Boyutu Büyüt
Puanınız kaydedildi.
Teşekkür ederiz.
0,0
0
Şiire puan verin!

Yücel KURUCU

Dertli Dertli

Kara gözlüm gözlerini
Süzer her gün dertli dertli,
Gözlerinden inci, boncuk
Dizer her gün dertli dertli.

Sevdiğinden koptuğuna
Mutluluktan saptığına
Şu feleğin yaptığına
Kızar her gün dertli dertli.

Mektuplarda hece hece
Destanlardan daha yüce
Yarin gönlüne her gece
Sızar her gün dertli dertli.

Böyledir feleğin işi
Gözlerinden döker yaşı
Gurbet ele düşen kişi
Gezer her gün dertli dertli.

Kavuşursa gönül şayet
Etmez olur hiç şikayet
Hakk''ın kitabından Ayet
Yazar her gün dertli dertli.

Kurar sevda pazarını
Ayırmaz hiç nazarını
Gurbet elde mezarını
Kazar her gün dertli dertli.
---(Isparta - Yalvaç.)

Yücel KURUCU

Kaynak:''OZAN DERGİSİ''-Adana. Sayı:55-56, Ekim-Kasım - 1996.

Bu şiir toplam 1.093 kez okundu.
11.04.2008

Ali Gündüz
Anayurt Gazetesi edebiyat Ödülü, ÖSS ve edebiyat haberleri – Kitap çıkarmak isteyenler
Edebiyat Dünyası 204.Tarih: 01.02.2009. Edebiyatı, pazar günleri Anayurt Gazetesinden takip edin.

EDEBİYAT DÜNYASI
Ali GÜNDÜZ
gunduzkitabevi@gmail.com








4.SANAT VE EDEBİYAT ÖDÜLLERİ
Anayurt Gazetesi – Gündüz Kitabevi 4.Sanat Ve Edebiyat Ödülü yarışması sona erdi. Sonuçları açıklıyoruz: 2008 yılı şairleri: Kasım Alper Özdemir (Amasya) – Meral Demir (Bursa).
2008 yılı yazarları : Hikmet Elitaş (Karaman) - M.Yahya Efe (Kilis).
2008 yılı sanatçıları : Gürsel Güveloğlu (Osmaniye) – Mustafa Caymaz (Ankara)
Roman yazarları: 1. Salih Çetin, 2. Halim Çay, 3. Turgut Serkan Sinan 4.Zeynep Urhan.
Hikaye yazarları: 1. Nur Ersen, 2.Abdülkadir Kalay 3.Ramazan şimşek, 4. Sibel Koçarslan,
Şiir kitabı dalında: 1. Ayşenur Ökten İzgin, 2. Çiğdem Çakır, 3. Adem Eyüpoğlu, 4. Hüseyin Özdemir.
Şiir - aruz dalında : 1. Şahamettin Kuzucular, 2. Ahmet İrfan Karapınar.
Şiir - hece dalında: 1. Ufuk Şen, 2. Gökmen Yılmaz Erdem 3. Yücel Kurucu, 4. Meryem Aslan.
Şiir - serbest dalda : 1. Funda Er, 2. Gülüzar Söğütçü Kurum, 3. Ergül Yılmaz, 4. Nermin Terzi, 5. Yahya Burak Gül, 6. Ali Çekgel,

SANATA VE EDEBİYATA KATKI HİZMET ÖDÜLLERİ:

TV: Kanal A - Ankara.
Internet radyosu: www.edebiyatdunyasi.net - Bursa.
Dergi: Berceste Dergisi – Kayseri.
Belediye Başkanı: Turgut Altınok Keçiören Belediye Başkanı (Ankara).
Amacımız sanatçı, yazar ve şairlerin tanıtımını yapmak. 4 yıldır bunun için mücadele veriyoruz. Ödül alan sanatçı, yazar, şair ve kişi ve kurumları tebrik ediyorum. Nice başarılara. Elemeyi geçemeyenler, üzülmesin, sonuç da bu bir yarış. Nice ödüller, sizleri bekliyor.

ÖSS İKİ BASAMAKLI OLUYOR
YÖK Genel Kurulu, 2010 yılından itibaren yükseköğretime geçişte uygulanacak yeni sınav sistemi konusunda karara vardı. Alınan karara göre üniversitelere giriş sınavı 2010 yılından itibaren iki basamaklı yapılacak. Birinci basmakta yükseköğretime geçiş sınavı olarak adlandırılan ortak ve tek bir sınav olacak. İkinci basamakta ise lisans yerleştirme sınavları olarak adlandırılan 5 sınavdan oluşacak. Meslek liselerinin önünün açılması güzel de, tekrar 2 basamaklı olması ve adının değişmesi kafaları tüm karıştıracak. Hatırlarsanız İlköğretimde de aynı kargaşa yaşandı. LGS, OKS ve şimdi de SBS. Toto oynar gibi sınav adları ile oynuyoruz. İsraf ve kargaşaya son vermeliyiz. Bir kere yapın ama tam yapın. ÜSS, ÖSS,ÖYS peki şimdi ne olacak. Tüm kitapları yakılacak, dershane levhaları yeniden değişecek. Bu kadar israf niye? Maksat üst düzey bürokrat, isim değiştirme zevki yerine gelsin.

EDEBİYAT DÜNYASINDAN KISA HABERLER
Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı etkinliğinin 2 Şubat''taki konuğu, Bayan Yoh Yoh olarak da bilinen Diplomatik Sanatçı unvanlı Esin Afşar olacak. Faruk Şuyun''un hazırladığı, Pazartesi akşamı 20.00''de Melih Cevdet Anday Sahnesi-Akatlar Kültür Merkezi''nde gerçekleşecek etkinlikte, Yunus Emre, Mevlana, Aşık Veysel ve Nazım Hikmeti bugünün ezgileriyle buluşturan Türk folk müziğinin Bayan Yoh Yoh unun müzikle, tiyatroyla, edebiyatla geçen kırk yılı sanatseverlere özetlenecek.
Gazeteci, yazar ve şair Ahmet Ayaz , 01 Şubat 2009 pazar günü saat 15.30 sıralarında TRT Diyarbakır Radyosunda canlı yayında olacak. Canlı yayın olunca dostları telefon başına bekliyoruz..
Daha önce roman olarak yayınlanan “Afganlı Ayı İzleri” adlı şiirim, şair öğretmen Ayşenur Ökten İZGİN tarafından İngilizceye çevrildi. Şaire, bana bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ediyorum.
Kitaplarıyla iki kez Pulitzer ödülü kazanan Amerikalı yazar John Updike, 76 yaşında hayata gözlerini yumdu. 18 Mart 1932’de Pennsylvania’da doğan Updike, gazetecilik yapmış ve New Yorker dergisinde çalışmıştı. Updike, 1950’lerde başladığı yazarlık kariyeri boyunca 60’tan fazla kitap kaleme aldı ve neredeyse bütün edebiyat ödüllerini topladı. Rabbit ve Bech serisi ile büyük üne kavuştu.
Antalya Kültür Sanat Vakfınca (AKSAV) yapılan yazılı açıklamada, yarışma kuralı gereği Altın Portakal Şiir Ödülü’nün, geride kalan yıl yayımlanan bir şiir kitabına verileceği belirtildi.
www.varanhaber.com haber sitesi yayına başladı. Haber, sanat, kültür ve edebiyat konularında doğru ve tesirli haberler vereceğine inandığımız sitenin kadrosu çok güçlü. Yusuf Güler, Mehmet Gökçen, Prof. Dr. Enis Öksüz (Ulaştırma Eski Bakanı), Prof. Dr. Nurullah Çetin, Prof. Dr. Ahmet Gökçen, Ömer Öcal, Doç. Dr. Ertuğrul Yaman, S. Burhanettin Akbaş, Doç. Dr. Hicabi Kırlangıç, Y.Doç. Dr. M. Kemal Coşkun, Amir M. Yousephi, Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu, Ali Gündüz, Mukaddes Kılınç ve Emine Çiçek.
Gazeteci-yazar Orhan Duru (76) son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camisi''nde kılınan cenaze namazı öncesi eşi Sezer ve kardeşi Ülkü Duru taziyeleri kabul etti. Duru''nun cenazesi Aşiyan Mezarlığı''nda toprağa verildi.
Eski Milletvekili ve şair Faruk Anbarcıoğlu ''''Bursa''da Şiir Akşamları'''' isimli bir programa Osmangazi Belediyesinin katkıları ile Cuma günü başladı. Üç ayda bir yapılacak olması çok uzun.. En az ayda bir olmalı..
Gündüz yayınevi, 500’e yakın kitap ve 12 antoloji kitabının ardından, resimli Şair ve Yazarlar Ansiklopedisi yayınlayacak. Gündüz yayınevi sitesinde örnek ansiklopediyi görebilirsiniz. Ayrıca antoloji kitaplarına, şairler katılabilir. www.gunduzkitabevi.com.tr sitesine girilmesi yeterli.

KİTAP DÜNYASI

1. Gazeteci Evrim Kaya''nın Hayal Yayınları''ndan çıkan ''''Ay''dan Adam Kar''dan Kadın'''' adlı şiir kitabı toplam 50 şiir ve iki bölümden oluşuyor. Aşk temasının işlendiği ilk bölümde, ''''mükemmel ilişki''''nin izlerini süren Kaya, Senfoni adlı şiiriyle okuru dinlemeye çağırıyor. Birinci bölümdeki şiirlerin sıralanışı öykü özelliği taşıyor. Tek tek değerlendirildiğinde her şiir kendi konusu içinde anlam taşırken birinci bölüm bütünlük içinde incelendiğinde ise bir aşkın başlangıcından sonuna kadarki tüm duygulara tanıklık ediliyor. İlk bölümünü Bitti adlı şiirle sonlanan Ay''dan adam Kar''dan kadının ikinci bölümünde ise daha çok toplumsal temalı şiirler yer alıyor. Yaşıyorsun Demektir adlı şiirle başlayan bölümde hayata dair umudunu, kaygılarını ve hüzünlerini anlatan Kaya, 50 şiirlik iz sürüşünün sonunda ise okura bir sürpriz hazırlıyor. Haziran 1979 Sivas’ta doğan Evrim Kaya 2000 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü''nden mezun oldu. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı''na başladı. Eğitimine devam etmektedir. Bir gazetenin haber merkezinde çalışan Kaya, İstanbul''da hayatını sürdürmektedir.

Kitaptan bir şiir
ben annemden ay doğmadım
gece oldu, bir bulut yüzüme değdi
doğdum
kar...
içi dışı bir değil elbet
dışında kalırsan üşürsün
içine girersen ışıtır, ısıtır, yaşam olur
ay doğar...

2.
Gündüz Yayınlarından pazar günleri kitabı tanıtılacak yazar ve şairler: Hatice Topçu.Gündüz Yayınlarını gunduzkitabevi@gmail.com ‘dan isteyebilirsiniz. Kitap çıkarmak isteyen şair ve yazarlar, www.gunduzkitabevi.com.tr sitesini ziyaret edebilir. Gündüz Yayınevi 4.Yılında 500’ye yakın Kitap çıkardı. 30 Kitap baskıda bulunmaktadır. Kitabınızı büyük bir yayınevi olan, Gündüz Yayınevine danışmadan kitap çıkarmayın. Yukarıdaki kitaplar, kitapçılara % 50 indirimli ve 6 ay vade yapılmaktadır. Tanıtılan kitapları alacağınız Gündüz Kitabevi adresleri: Gündüz Kitabevi - Demet 412.Sokak (Eski 7.Sokak) no: 7/ b Y.MAH /ANK. 0312 346 54 57 - Cebeci: Çifteler Sk 7/A Doğumevi yanı Hamamönü/Ank. 0312 363 09 94 - GSM 0532 692 79 01. Tanıtımı yapılan kitapları bu adreslerden temin edebilirsiniz.


3. Sırada bekleyen diğer kitapların yazar ve şairleri : Orhan Tuncay ( Bilge Öyküleri), Bülent Soyalp ( Kıyamete Atılan Çalım – roman), Ozan Müslüm Dalkılıç (Toprak olup Gittiler -şiir) ve Özcan Uysal (Şaşkın Gözler- şiir). Kitaplarınızı Gündüz Kitabevi adresine gönderin, Anayurt Gazetesinde pazar günleri tanıtalım.

HAFTANIN ŞAİRİ: Meral Demir
Anayurt gazetesi okurları ve Dünya Şairler Birliği grubunun 788 üyesi, haftanın şairini seçiyor. “Haftanın şairi” adayınızı bana bildirin.

AÇMAMIŞ TOMURCUK
Açmamış tomurcuğu
kopardılar dalından...
Sesini duymadılar,
gözyaşın görmediler...
Kopan bir o muydu ki,
ayrılan yaprağından? ! ...
Daha neler kopmuştu,
yazık ki bilmediler...

Uğraşmayın baharda
açan tomurcuklarla...
Koparmayın onları,
ayırmayın anadan!
Ne olur bezensinler
onlar da yapraklarla.
Bırakın büyüsünler,
sarksınlar dallarından...

Meral Demir / Karabük (Bursa’da öğr.)
ESERLERİ
Sevgiyi Yaşamak (2000) , Neresi Güzel On Beş Yaşın (2008) -





KİTAPLARDA BÜYÜK UCUZLUK
Boyama kitapları, ÖSS, LGS-OKS, SBS, İlköğretim yardımcı kitapları ve kitap sergisi : 50 Krş
ANSİKLOPEDİ CİLDİ 60 kuruş – 24 cilt 14 TL.
5 cilt ansiklopedi 3 TL. 10 cilt 6 TL
kitap sergisi 1 TL.
BİZE DANIŞMADAN KİTAP ÇIKARMAYINIZ.
Sitemizdeki sözleşmeyi inceleyin.
500’e yakın kitap yayınladık. Şair ve yazar ansiklopedisine katılın. (3 cilt- 5000 şair-yazar).
Ali GÜNDÜZ, Pazar günleri Edebiyat Dünyası köşesi ile Anayurt Gazetesinde...
GÜNDÜZ KİTABEVİ – SAHAF- YAYINEVİ
- Demet 412.Sokak (Eski 7.Sokak) no: 7/ b
Y.MAH /ANK. 0312 346 54 57
- Cebeci : Çifteler Sk 7/A Doğumevi yanı Hamamönü/Ank. 0312 363 09 94 - GSM 0532 692 79 01
Web : www.gunduzkitabevi.com.tr





21.02.2009 01:16:17


Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©