Memduh ŞENOLun kısaca özgeçmişi:

Memduh ŞENOL, 1945 yılında Yozgat (Bozok) İlinde doğdu. Bir müddet Yerköyde yaşadı. Çocukluk ve gençlik yılları iç anadolu şehir ve kasabalarında geçti. Emniyet teşkilatında, oldukça çetin ve zor şartlarda yurt içi ve dışında görev yaptıktan sonra 1992 yılında Emniyet Komiseri olarak emekli oldu.
Şair ve yazardır. Yurdun değişik yerlerinde yayınlanan antoloji, gazete ve dergilerinde şiir ve araştırmaları yayınlandı. Radyo ve televizyonlarda şiirleri okundu. Ayrıca bu güne kadar 5 şiir kitabı okurlarla buluştu. İlk şiir kitabı: Şah Kartal Göçtü yü 1992 yılında yayınladı. İkinci şiir kitabı: Ve Aradan Yıllar Geçti yi 1994 yılında, Alşafağın Habercisi 1995 yılında, Göz Pınarları 1996 yılında, Sürmeli Kızım adlı eserini 1999 yılında yayınladı.
Dördüncü eseri olan Göz Pınarları şiir kitabını ise Polis arkadaşlarına adayarak şöyle dedi: Bu naciz eserimi, kader arkadaşlarım olan ve bir gül bahçesine girercesine, kara topraklara girmekten korkmayan, Şehit ve Gazi polis kardeşlerime adıyorum. Rüyalarımda, hatıralarımda birlikte yaşadığım bu yiğitlerle, inşallah Tekrar mülaki oluruz bezmi ezelde.
Kitaplarının yayınlanmasında; hiçbir şahıs ve kuruluşlarda yardım almadı. Prensip olarak, şiir ve sanaat yarışmalarına katılmadı. Sanat çalışmalarına, emekli olduktan sonra yerleştiği Manisanın ilçesi Alaşehirdeki evinde sürdürmektedir.
Memduh ŞENOL, iki oğlan ve iki kız olmak üzere dört evlat babasıdır.
Åžiirlerini sanal ortamda Ä°nternette de okuyabilirsiniz:
www.siirdemeti.net, Şairlerde M harfinde Memduh ŞENOLu tıklayınız.

GÖNDEREN : İsmailoğlu Mustafa YILMAZ