DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

EĞRİYE EĞRİ DOĞRUYA DOĞRU DENK GELİR


Yıllar önce İstanbul’da bir bayan iş arkadaşımızla oradan, buradan konuşurken, konu dönüp dalaşıp evliliğe geliverdi. Bu bayan arkadaşa erkek arkadaşlar zengin koca adayları teklif ediyorlar olmaz diyor. Hem evlenmek istiyor hem de oldukça güzel tekliflere hayır diyor neden? Diyor insan ister istemez..
Fırsatı bulmuşken soruverdik. Hem evlenmek istiyorsun, hem de tekliflere hiç yanaşmıyorsun? Bizden başkalarına söylememe sözü alınca başladı anlatmaya. Erkeklere güvenmiyorum. Çocukları çok severim sırf onun için bir gün evlenirim. Yaş da geçiyor ama güvenemiyorum. Bizde bütün erkekler kötü değildir. Seçmesini bileceksin, biraz uyanık olursan. Kendine göre birini bulursun… O da bir kez denedik. Üniversitede okurken birisini çok sevdiğini, onunda kendisini çok sevdiğine inanıp.. Kendini ona teslim edivermiş.. Nasıl olsa birbirimizi çok seviyoruz evleneceğiz. Bir süre sonra çok seven eleman ondan uzaklaşmış.. Acı gerçekler.. Söz uçar, yazı kalır. Evlenmeden her işi yaparsan alacağını alan.. Seni terk eder. Bu hep böyle olmuştur. Biliyoruz da mazeret gençtik aldandık. Neyse olan olmuş.. Bari bundan sonra akıllı davran dedik. Ayırıldık. Aradan kısa bir süre sonra. Sevindirik, sevendirik geldi yine hayırdır keyfin yerinde.. Birini buldum iyi biri hemen nişanlandım. Hadi bakalım. Nasıl biri dedik. Yaşça benden biraz küçük lise mezunu.. Bir fabrikada çalışıyor. Bizde sen kimya mühendisi üniversite mezunu o lise anlaşmanız zor olmaz mı? Benim için sorun değil, dedi. Aradan aylar geçiyor nişanlılar bir türlü evlenmiyorlar. Fırsatını bulunca sorduk. Evlilik ne zaman çok uzuyor gibi. Bir sıkıntımı var diyoruz yok diyor. Birlikteliğimiz devam ediyor. Annesiyle tanıştım çoğu zaman onlarda kalıyorum. Annesiyle iyi anlaşıyoruz. İyi o zaman neden düğün nikâh yok. Nikâha beyimiz yanaşmıyormuş. Hep erteliyor. Bizde hayatın gerçeklerini söyledik. Bak akıllı ol. Adamın anasına bakıyorsun, aynı evde kalıyorsun evliymiş gibi yaşıyorsun. Bende olsan nikah yapmam.. Biraz uzak dur. Nikah olmadan yaklaşma bak bakayım nasıl nikaha razı oluyor.. Sen böyle yaparsan zor nikahlanırsın bizden söylemesi dedik.. Hanım efendi bize küsü vermiş.. Birkaç ay yanımıza uğramadı.. İnsanlar gerçekleri duymayı pek sevmiyorlar.. İlla güzel laflar olsun.. Yalan olsun.. Sürünün o zaman. Ağlamayın sonra. Bir gün yanımıza anı bir dalış yaptı bak. Dediğini yaptım nikâhlandık! İyi hayırlı olsun.. Aradan bir bilemedin iki yıl geçti. Karnı burunda karşılaştık. Kendisini tebrik ettik çok sevdiği çocuk emeline ulaşıyorsun dedik. Yine memnun olmadı. Eşimle boşanacağım.. Çocuğu ben büyüteceğim. Zaten çocuk için onunla evlenmiştim.
Hadi bakalım bu kadın milletini anlamak çok zor muş. Hele birde okumuş cahilse hepten zor.. Her şeyin en iyisini bilirler. Babasız çocuk büyütmek çok zor diye uyarsak da olsun. Ben yaparım ederim.. Evet çalıyoruz ya elimi sallasam ellisi.. İş öyle değil. Sen uyanıksan erkeklerde uyanık.. Ben, ben bencillik, sabır yok. Hani sevenler her şeye katlanırdı. Sevgiyi basite alınca, sevgide seni çabuk terk eder. Sevgi sabır ister, emek ister. Şehvetleri aşk yapmışlar. Hep bir birlerini aldatmışlar.. Aldatanı aldatırlar.. Pişirmediğin yemek önüne gelmez.. Hazır yemeklerinde içinde neler var neler. Besleniyorum sanırsın zehirlenirsin. Elin yaptı para menfaati için, yenin yaptığın kendi sağlığın geleceğin için. Niyetler güle olursa, güzellikleri buldurur. Niyet bencillik ise bencilleri buldurur. Hüsranlar size abone olur.. ..



EYYUP AKMETİN / 19.02.2020

Bu yazı 66 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©