DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

28- MASAL MI? BİZE VARDA SİZE YOK

Dedi kodu deyip geçmeyin, o zamanlar, milletin istihbari bilgileri buradan gelirdi.. O zaman ki gazetelerden daha doğru haberler alınırdı. Halen öyle yalana, iftiraya, hileye, edepsizliklere başvuran gazeteler daha çok satar! Nedendir bilinmez.. Yalanlara itibarımız doğrulardan çok, Çünkü yalanlardan geçinenlerimiz çok, Haram zadelerimiz çok. Kim kimdir. Dost düşman, Doğru yanlış, Kime göre doğru, kime göre yanlış gibi anlayışlar çoğaldı. Doğru bilgi hak getire, Bu gün doğru yarın yanlış.. Bu gün yanlış yarın doğru olur. Bu gün suçlu yarın, masum. Bizi aştı bu işler..
Hak ettiğimiz yerde olduğumuz kesin. Halk düzelmeden devlet düzelmezmiş.. Her kes üzerine düşeni yapmıyor. Devlet yapsın, partiler yapsın. Hükümet yapsın, Milletvekilleri yapsın, Öğretmenler çocukları iyi yetiştirsin. Hep istek. Vermek yok. Sen kendini düzelttin mi? Çocuğuna, ailene ne verdin.. Belki evinde çocuklarına sözün geçmiyor.. Bol keseden hükümet yıkıp, hükümet kuruyorsun. Oradaki insanlarda bu toplumdan çıkıyor.. Sanki yurt dışından ısmarlama gelmişler.. Onlarda var ancak azınlıkta. Sende gereğini yap. Çalış elinden gelenin en iyisini yap. Bu yarışa katıl. Hayat yarıştır, seyirciler asla kazanamaz. Seyirci olmayı çok sevdik. Ver, ver demeyi bırakalım. Veren olanım, olalım almak kolay, vermek zor.. Fedakarlık yoksa, nimette berekette yok.. Alışmış millet almaya.. Bizimkinin kendi kendine konuşması, Bir sınıf arkadaşının fazla kalemin var mı? Seslenişiyle uyanmış.. Niye? Kalemini evde mi unuttun yine.. Sorumluluk mecburiyet hissedilmeyince unutmak kolay.. Güveniyoruz hep birilerine, düşünmüyoruz belki güvenilir değildir diye.. Gittiği yere kadar, Sonra bir başkası bulunur Kolaycılık, kolaycılık yakar bizi bu kolaycılık, hazırcılık. Bizimkinin de bir gün bir ihtiyacı olmuş, bir sınıfı dolaşmış. Cevap hep yeminle yok. Bizimkinin sigorta atmış. Bundan sonra siz görürsünüz. Yeminle yok ne demek.. Bundan sonra bizde varsa da size yok.
Bu gençlik okuyacak da vatana, millete faydalı bir nesil olacak. Memur olacak, şef olacak, makam koltuklarına oturacak. Yönetici olacak. Daha kendini yönetemiyor. Vay gelecek vay.. Suç kimde.. Suç kolaycılığı marifet sayan büyüklerin el bette! Ben okula gönderirim gerisine karışmam zihniyeti. Parayı veren düdüğü çalar da. Evlat yetiştirmek düdük çalmak gibi değil. Her duyduğumuzu tersten anlamayı alışkanlık edinmişiz.


EYYUP AKMETİN / 22.11.2019

Bu yazı 54 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©