DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

26- MASAL MI? UFAKLIK

Bizimki işi öğrendi ya sinirlendi mi? Sporlarını giy dağ-taş koş, koş terle duş al rahatla. Bu insanlar insanı delirtirler. Uyarsan kabahat uyarmasan yazık, günah! Bizim ki bu günde düz yol koşusu yapalım demiş.. Bahçelerin yanından geçiyor. Ara sıra sağa sola bakıyor birde ne görsün. Ortaokul öğrencisi uzaktan tanıdığı bir kız. Bir erkek arkadaşıyla bahçede geziyorlar. Bahçe şehir merkezine bayağı uzak, çevrede kimseler yok. Görünmeyen varlıklar hariç. Bu kız burada ne geziyor. Hem de bir erkekle neyse görmemezlikten gel uzaklaş neyine lazım.. Bu sever akıllıca bir hareket. Ara sıra akıllı davranmak lazım.. Bir zaman sonra bu kızla sık sık karşılaşırlar, konuşurlar. Okul içinde dışında bizimki kızlarla kolay kolay konuşmaz. Bir konuş aylarca dedikodu duy hiç gerek yok..
Okul içi doğal görüşmeler. Bizimki dayanamaz seni bir ara sanki falan yerde biriyle gezerken gördüm. O sen miydin? Tabii inkar ediyor, peki öyle olsun bakalım.. Ama biz yine de uyaralım. Tek başına tenha yerlerde, gören olursa başın çok ağırır. Dinler mi? Hayır. Bu ufak kız kışın ortasında soğuk günlerde giyinmiş yazlık süslü elbiseleri geziyor.. Bizimki takılıyor. Kız ufaklık donacan soğuktan.. Üşütürsün, küçük kalırsın akıllı ol. Ufaklık durur mu? Sen yaşlanmışsın ondan üşüyorsun.. Kızlar böyle bir şey. Süsüm püsüm gerekirse üşürüm. Önemli olan dış görünüşüm sanırlar.. Bu ufaklık hakikaten de ufak tefek kalmış. Küçük yaşta, aşk meşk, sonra değiştir üç beş.... Kalırsın böyle bir elli-beş..
Her şey zamanında güzel! Acele edenler hüsranlara uğrarlar. Sabır edenler muratlarına ererler. Sabır zordur, yolu yokuş, iniş, çukur, çamur, dikendir sonu güzeldir.. Emek güzellikleri bereketlendirir tatlandırır.. Sabra evet diyenlere selam olsun.



EYYUP AKMETİN / 9.11.2019

Bu yazı 74 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©