DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

SABRIMIZI TAŞIRAN DAMLALARDAN DİZİLERİM--ŞÜKÜR İLE KANAAT

Bazen kendi kendime acaba diyorum. Bilinçli olarak mı, bu dizileri böyle zararlı şeyleri öğretmek için mi? Çekiyorlar. İnsanoğlu çiğ süt emmiş derlerdi eskiden, şimdikiler pastörize süt, eşek sütü, keçi sütü birde yapay meme ile besleniyorlar. Şimdi ne olacak halimiz, pek besiliyiz ama hastayız. Birde dizilere hastayız. Bizde “DİZİLERİM” diyoruz. Diyoruz.


D İ Z İ L E R İ M

KİTAP OKUMAYI, ÇOK İSTERİM,
ÇOK DA GÜZEL YEMEK YAPARIM,
AH OLMASA ŞU DİZİLERİM,
HİÇ KAÇIRMAM, HEP İZLERİM,

ÇOCUKLARLA OYUNLAR OYNAR, DERS ÇALIŞIRIZ,
YÜRÜYÜŞE ÇIKAR, HEMDE KOŞARIZ,
SPOR SAĞLIKTIR BİLİRİM, AH ŞU DİZİLERİM OLMASA,
HEP İZLERİM, HİÇ KAÇIRMAM,

HAREKET BEREKETTİR BİLİRİM,
HAZIR YİYECEKLER ZARARLIDIR BİLİRİM,
ŞİŞMANLATIR, SAĞLIĞIMIZI BOZAR BİLİRİM, AMA! DİZİLERİM,
HİÇ KAÇIRMAM, HEP İZLERİM.




AH O GÜNLERİM, VAH O GÜNLERİM,
GİTTİ GİDER, ALTIN GÜNLERİM,
PASTA-BÖREK GÜNLERİM, İLLEDE DİZİLERİM,
HEP İZLERİM, HİÇ KAÇIRMAM,

BELKİ ANNENİ-BABANI ÜZDÜN,
BELKİ GELECEĞİNİ UNUTTUN,
GEÇMİŞİNİ ZATEN SİLDİN,
DİZİLERDEN, DİZİLERDEN,

ÖĞRENDİN MODAYI, BOL BOL BOYAYI,
ÖĞRENDİN KADININA, KOCANA İHANETİ,
ÖĞRENDİN RENGA RENK, YALANLARI, HİLELERİ,
DİZİLERDEN, DİZİLERDEN,

DİZİLERİM, DİZİLERİM, HEP İZLERİM KAÇIRAMAM,
EN GÜZELİ BENİM DİZİLERİM, HEP İZLERİM,
OLMAZSA DİZİLERİM, BEN NE İZLERİM,
KAÇIRMAYA HİÇ DAYANAMAM, HEP İZLERİM.


Dizileri izlemekte yetmiyor artık. Şimdi de dizilerde ki gibi yaşamayı istiyoruz. Çalışmadan, alın teri dökmeden, para nasıl kazanılır bilmeden, her şeyin en iyisini istiyoruz. Yok, öyle bir dünya, varsa da bizim haberimiz yok. Dizilere aldan mayalım, kendi kuyumuzu kendimiz kazmayalım. Şükrü-kanaati bilelim. Haddimizi aşmayalım, yanlış yola sapmayalım, sonra dönmesi pek kolay olmuyor. Zaten dizilerin çoğu hayal ürünü, hayaller kurulur ama gerçekleştirebileceğimiz hayaller kurulur. Gücümüzün yeteceği hayalleri gerçekleştire biliriz. Yoksa hayal kurmak kolay, Binlerce hayal kurabilirsiniz, ancak çok azını gerçekleştireceğimizi unutmayalım ki, hüsrana uğramayalım.
Sizlere bir misal: Kadının biri evli mutlu- huzurlu, keyfi yerinde günleri su gibi akıp gidiyor. Çocukları büyüyor. Bizimki de dizilere bir dalış yapıyor, nasıl olsa işler yolunda. Bir süre sonra bizim kinin huyu-suyu değişiyor. Dizide ki yaşantılara özeniyor. Başlıyor Kocasının kafasını ütülemeye, saçı zaten süpürge, Ütüsü de elinde ”Kocacığım dizilerde ki kadınlardan benim neyim eksik, Bende isterim onlar gibi, her aksam güller- çiçekler, bol bol iltifatlar, mumlu yemekler, güzel güzel elbiseler, Hem de son moda olsun ki gönlüm hoş olsun der. Kocası da hanım Onlar dizilerde oluyor. Sen gerçek hayata dön rica ederim. Zaten işte eşek gibi çalışıyorum. Kimin için çalışıyorum, çok da yoruluyorum biraz huzur ve dinlenmek istiyorum. Yorma beni, ne olur. Hanımı ısrarla isterim-de isterim der. Kocanın tepesini attırır. O da; Bak Hanım seni severim bilirsin, ama ille de dizilerim, onlar gibi yaşamayı isterim dersen
İşe kapı orda, git de dizilerde yaşa, benim canımı da fazla sıkma kendine gel.” Derse ne olur? Huzurumuz bozulur, aileler dağılır. Ailelerin çoğu bu dizilerden, çok etkileniyor. Farkında mıyız? Maalesef diyoruz. Demek zorunda kalıyoruz. Çünkü şükrü-kanaati unuttuk. Haddimizi aşmayı marifet, Borçlu yaşamayı Yiğitlik sayıyoruz. Kendimizi hep kandırıyoruz. Madem yiğitsin neden borçlusun, Borç yiğidin kamçısı değildir. Borç yiğidin semeridir. Semerine binen seni istediği gibi kullanır. Senin de yüzün kızarır. Kızarmasın diyorsan yüzüm, Şükrün-Kanaatin olsun Yolun. İşte yolun “ ŞÜKÜR İLE KANAAT” Biraz zordur, sabır ister. Ama Huzur-Mutluluk, Bereket-Bolluk doludur. İsteyenin yoludur.


23. ŞÜKÜR İLE KANAAT

İŞİM VAR, GÜCÜM VAR DİYE SEVİNİRSİN,
EVİM VAR, ARABAM VAR DİYE, GERİNİRSİN,
SAĞLIKLISIN, MUTLUSUN, HUZURLUSUN,
ŞÜKÜR NEREDE? KANAAT NEREDE? PEK DUYMAYIZ,

BOLLUĞUNU GÜLDÜRÜR ŞÜKÜR,
YOKLUĞUNU BOLLAŞTIRIR, KANAAT,
SAĞLIĞINI SÜRDÜRÜR, ŞÜKÜR İLE KANAAT,
KANAAT NEREDE?, ŞÜKÜR NEREDE? PEK DUYMAYIZ,

EKTİĞİNİ OLDURUR, KANAAT,
YOKLUĞUNA BOLLUK, EKER ŞÜKÜR
YOKLUKLARA, KITLIKLARA SET ÇEKER, ŞÜKÜR İLE KANAAT,
ŞÜKÜR NEREDE? KANAAT NEREDE? PEK DUYMAYIZ

Ne demiş Atalar, en büyük zenginlik kanaat kar olmaktır. Kanaat kar değilseniz zaten fakirsiniz, Asla zengin olmazsınız. Kanaat huzuru, huzur sağlığı getirir. Sağlıktan âlâ zenginlik var mı? Yok.
Sağlık parayı kazanır, ama para sağlımızı bize kazandırmıyor. Parası bol insanlarımız çok, Ancak istediğini yiyemiyor, içemiyor, gezemiyor. Çünkü hasta ilaçlarla ayakta zor duruyor. Para çok neye yarıyor. Para bu sağlığı yerinde olanında sağlığını bozduruyor. Cahillikten- Cehaletten, Dudağıma silikon, Burnuma, yüzüme estetik, çok yemek yiyorum. Midemi küçülttürelim, Başımda saç az ektirelim, Diktirelim derken sağlık gitti mi? Elden, ne gelir el den. Neden? Geldi bunlar başımıza hiç düşündük mü? Düşünmek mi, ne gerek var. Önce yapalım sonra düşünürüz. Bizim milletimizin genelinde var. Öyle söylendi, anlatıldı. İyice belletildi. Biz sizin yerinize düşünürüz. Siz isteyin biz yaparız. Siz zahmet etmeyin, kendinizi üzmeyin, zaten yapamazsınız, beceremezsiniz, size pahalıya patlar.


EYYUP AKMETİN / 9.01.2019

Bu yazı 125 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©