DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

Abartı yılı

2013 yılını abartı yılı ilan ediyor ve 2014 te Gerçeklerin öne çıktığı abartısız bir yıl diliyorum.

2013 yılını abartı yılı olarak ilan etmemin sebebi; 1 yıldır söylenen, yapılan, yorumlanan, iddia edilen her şeyin çok abartılarak kamuoyu önündetartışıldığını, kalbimizce tasdik edilmediği halde dilimizce hoyratça, uluorta, yarın gerçekler ortaya çıkarsa mahçup olurmuyumu düşünmeden, sahip olunan her türlü iletişim araçlarıyla her şeyin söylediğine, yazıldığına, yorumlandığına, paylaşıldığına şahit oluyor,leb demeden leblebiyi anlamanın herkezin harcı olmadığını düşünüyorum.
Yepyeni bir moda ortaya çıktı bu günlerde;"Abartanlar fiyakalı, abartmayanlar tuu kakalı" modası bunun adı. Abartanlara ciğerimsin canımsın, abartmayanlara tuu kakasın canın çıksın, abartılı olmak o kadar revaçta olmalı’ki; Bu yüzden abartılar bazen öylesine sınır tanımaz, öylesine sorumsuzca, öylesine vurdumduymaz olmaya başladı’ki sormayın gitsin, şu anda bendemi abartıyı abartıyorum acaba diye kendimden şüphe ediyorum, zira ben leb demeden leblebiyi anlamıyorum. Öyle şeylere şahit oluyorumki; 2013 yılı sanki abartmanında ötesinde yalan haber üretme yarışmasına dönüştü adeta, hangisi doğru,hangisi yanlış, hangisi yalan bi birine karışmış , sade vatandaş ise kime inanacağını şaşırmış olacakki bütün olup bitenleri komedi seyreder gibi seyrediyor. İktidar sahipleri yaptıklarını, muhalefet yapamadıklarını, bizler ise bilip bilmediklerimizi abarttıkça abartıyoruz galiba, işte bu yüzden de arada bir söylenen gerçekler ve doğrularda heba olup gidiyor. Bu arada olacakta vatandaşa ve geleceğimize oluyor tabiki. Bu yarıştan kimin galip çıkacağı bilinmez ama bir şeyin olacağı kesin, yalan söyleyenlerin kuzularının doğruyu söyleyenlerin kurtlarına yem olacağı ve yalan söyleyenlerin kişiliklerini kaybederek mum misali diplerini bile aydınlatamayacağı günlerin yakın olduğu gerçeğidir. İşte bu gerçekten hareketle ; "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" demiş atalarımız. Bende bu yüzden diyorumki, konuşurken, yazarken, yorumlarken en azından 10 defa düşünmeli, beynini kullanarak kalp süzgecinden geçirip ondan sonra konuşmakta, yazmakta, yorumlamakta fayda var gibi geliyor bana, acaba abartıyormuyum.?
NE DERSİNİZ??? 2014 yılında Doğru şeylerin yazılıp çizildiği ğüzel günlerde buluşmak,bir kusur işledimse bağışlanmak dileklerimle.01.01.2014 Bülent ARKAN.

VAKTİNİZİ BOŞA HARCADIYSAM HAKKINIZI HELAL EDİN


Bülent Arkan / 4.01.2014

Bu yazı 501 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©