DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

atatürk


Yurdumuzun kurtarıcısı ve devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 günü saat dokuzu beş geçe öldü.

O tarihten bu yana 10 Kasım’la başlayan hafta, yurdumuzda Atatürk Haftası olarak değerlendirilir. Bu hafta içinde, Atatürk’ün yaşamı, yurtseverliği, inkılap ve ilkeleri anlatılır. Ata’nın daha iyi tanıtılması amacıyla açık oturumlar düzenlenir. Radyo ve televizyonda, Atatürk’ün konuşmaları kendi sesinden dinletilir. Atatürk’le ilgili filmler gösterilir. 10 Kasım günü Atatürk, tüm yurtta törenlerle anılır. Ölüm anı olan saat dokuzu beş geçe “ti” sesi ile saygı duruşuna geçilir. Kara ve deniz taşıtları oldukları yerde durarak düdüklerini çalarlar. Düzenlenen anma törenlerinde Ata’nın yaşam öyküsü, Atatürk inkılap ve ilkeleri anlatılır, seçilmiş Atatürk şiirleri okunur.

O’na olan sonsuz sevgi ve saygımızı yenilerken, O’nun yaptıklarını değerlendirip, öğretisini anlayıp, amaç ve hedefinin ne olduğunu ve neler yapmak istediğini ve neler yaptığını kavramaya çalışacağız.


Özgür, bağımsız bir ülke olmak, modern olmak, kendine güvenmek ve her dalda başarılı olabilmek.. Türk Ulusu’nun bu üstün özelliklerini ortaya çıkartmak için Atatürk, kurtuluş savaşını başlattı, Cumhuriyet’i kurdu, devrimler yaptı ve yolumuzu açtı.

Atatürk’ün yaptıklarını öğrenmek sizi cesaretlendirecek ve başaramayacağınız bir şey olmayacağını göreceksiniz. Yıllar önce o zor şartlarda Atatürk’ün ve Türk Ulusu’nun neler başardığını gördükçe ülkemizi daha ileri götürmek için gerekli gücü kendinizde bulacaksınız.


buse arslan / 25.06.2013

Bu yazı 418 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©