DUYURULAR

Cumali Cumalioğlu  YASAKLAR VIZ GELİR BAHARA Şiiri



Facebook'ta Paylaş! Twitter'da Paylaş! Sık Kullanılanlara Ekle!
Harf Boyutu Küçült Harf Boyutu Normal Harf Boyutu Büyüt
Puanınız kaydedildi.
Teşekkür ederiz.
5,0
1
Şiire puan verin!

Cumali Cumalioğlu

YASAKLAR VIZ GELİR BAHARA


Bu güzel bahar gününde tek saniye uyumamışken ben nasıl şiir yazabilirim ki? Yazamadım elbette… Bugün saydam bir gün. Çok güzel bir bahar sabahı. Bugün insanların kendi içlerindeki kış uykusuna yatırdıkları kendilerini yeniden keşfedecekleri, tüm canlıların yaşadıklarını, canlılıklarını fark edip usulca ve fısıltıyla birbirlerine yaklaşacakları bir gün. Aşk duygularının depreştiği, kıpır kıpır, cıvıl cıvıl bir gün.

Gecenin karanlığına gömüp özlemlerimi
güne uykusuz merhaba dediysem ben
bugün erkekler erkek, kadınlar kadın olacaklar yeniden

Her şey farklı canlı bugün. En azından kalın giysilerden kurtulup insanların, üç kilo birden hafifleyecekleri bir gün. Yani bugün daha canlı insanlar cinsiyetlerini yeniden keşfedip karşı cinsi fethe çıkacaklar. Kara koyu giysiler yerine rengarenk giyinmiş insanlar. Bugün caddeler daha renkli.. İnsan canlılığından caddeler rengarenk. Caddelerde insansı çiçekler açmış adeta.
Bugün ben yüzlerce emekçi insanla alanlarda hükümetin yeni sağlık politikasını, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası yasasını protesto edeceğim. Yarın iki saat iş bırakacağım.
Sanki yeni renklerini giyinen insanlar değil de caddeler. Kadınlar makyajlarına daha fazla özenecekler bugün. En seksi, en gıcıklayıcı tıkırtılarla yürüyecekler! Erkekler sinekkaydı tıraşlarıyla mağrur yürürken sokaklarda en çapkın bakışlarını takınacaklar!
Kadın en kırmızı rujunu sürdükten

sonra vücudunu inceler
fazlalıklarının dikliğin kontrol eder
dönebildiği kadar döner geriye
kendine hayran bir bakışla
kalçalarına bakar
usulca dokunur düzeltir gibi
oysa her şey yerli yerindedir!
erkek sadece saçlarına bakar
fazlalıkları yok ki
kim demiş kadınlar eksik diye!

direnemez rüzâra kar
gözyaşı olup toprağa akar
kar ve dağ ayrılırken
birleşirler derinde
ne tuhaf!

Ayrılık rüzârları eserken Beydağı’nda son karlar da vedalaşmak üzere asmış yüzünü. Beydağı gizleyemez hüznünü… Ve sonuç: Kar suyu toprakla yeniden bütünleşirken, dağın koynunda kaybolurken kar, her şey beğenilmek için.
Yasak tanımayan insanî duygularda her şey beğenilmek için yasaklara karşın dağla karın bütünleşmesi gibi her şey aşk için!

Cumali Cumalioğlu
13.03.2008-08:10-MLT.

Bu şiir toplam 722 kez okundu.
15.03.2008

Bu şiire henüz yorum yapılmamış.

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©