DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

YAŞAMAK, YAŞLANMAK

Sana hiçbir şey söylemek istemiyorum. Sadece sessizce hayatından çıkıp gitmek istediğim. Sana daha fazla bakmak, sana daha fazla doyamamak istemiyorum. Sadece sırtıma bir çanta takmalıyım, biraz para, birkaç parça kıyafet, bir de bu yazdıklarım olmalı içinde. Yazacak bir defterim ve kalemim de tabi ki. Sonra gitmeliyim buralardan. Belki Ankara’ya ya da İzmir’e. Hatta daha uzaklara, Amerika’ya belki de.
Peşimden gelir miydin acaba? Gitme der miydin bana, bilsen her şeyi? Hiç sanmıyorum. Sansaydım zaten gitmek istemezdim. Zaten seninle güzel şeyler yaşayacaksam, bir süre değil, çok uzun bir süre de değil, sonsuza dek yaşamalıyım o şeyleri. Sen sonsuza kadar bir kişiyi sevemezsin ki. Sevebilir misin yoksa?
Biraz takıntılı olduğum doğrudur ancak sana takıntılı değilim, aşk bir takıntı değilse tabi. Yine de ben hayatımda hiçbir şeyi seni istediğim kadar istememiştim. Bunun gerçekleşmeyeceğini bildiğim için istemiyorum sana bir şey söylemek. Seni de düşündürmek istemiyorum benim hakkımda ve bana acımanı da. Sakın bana acıma! Ben asla kabul etmem bunu çünkü ben hep direnirim, sonuna kadar giderim ve ben hep dayanırım. Ben güçlüyüm.
Biliyorum, bu yaşadıklarım hiç de zor şeyler değil zaten. Çok daha zorlarını da yaşayacağım. Gün geçtikçe yaşamayı daha çok öğreneceğim. Yaşamayı en çok öğrendiğimiz gün öldüğümüz gündür bence. Yaşamayı öğrenmek tecrübe ister, emek ve güç ister. Ve ben de güç var, emek harcamak için güç var ve sanırım daha çok zamanım da var. Yaşamayı öğreneceğim mutlaka.
Ben de yaşlanmayı senin gibi istemiyorum. Hep 19 yaşımda kalsam ben de. Sen de kalsan. Hiç yaşlanmasak ama yaşlanacağız. Kaçış yok bundan. Keşke beraber yaşlansak. Ama hayır ya, saçlarımın beyazladığını, yüz çizgilerimin arttığını, çirkinleştiğimi görmeni pek de istemem. Zaten yeterince çirkinim, daha fazlasına katlanılmaz sanırım.
Bak, ne olursa olsun, bu hayattan sakın vazgeçme. Sen zaten yapmazsın böyle bir şey. Sen seviyorsun yaşamayı, yaşlanmayı pek sevmesen de. Sen yaşayabiliyorsun dilediğince. Hep böyle kal.


Mavi Güvercin / 11.08.2011

Bu yazı 759 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Gönderen: acemiuser

güzel deneme

11.08.2011 03:52:17

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©