DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

EŞİTLİK İSTERİZ

Eşitlikte eşitlik, eşitlik isteriz kime göre neye göre isteriz. Hangi şartlarda isteriz bilmeyiz. İsteriz de hakkımızı mı, yok sa hak etmediğimizi mi isteriz? Biz insanlar nedense hep kendimizi aşmayı, haddimizi bilmemeyi marifet sanırız.
Bir hayalcilik almış başını gidiyor. Hayalim şunu olmak, bunu yapmak, hayatımı cennette gibi yaşamak istiyorum. Peki hak edebilecek azmin kararlılığın, emek verecek cesaretin sabrın var mı? O ne der seniz? O da istediğinin karşılığı. İstemekte sınır yoktur. Ancak harcayacağın emekte sınır, senin kapasiten buna müsait mi? Bir kova beş litre su alıyorsa, sen ona on litre dolduramazsın almaz taşar, beş litre su israf olur, zarar olur. Öğrencilere hep sorulur ne olmak istiyorsun ilerde, onlarda genelde hep havalı, bol paralı, bu dünyada cenneti yaşayacak meslekler isterler. İsterler de terazinin diğer tarafına koyacağı emek, azim, sabır, cesaret yok. Sadece istemek yetiyor sanıyor. Konu hakkında bilgi yok. Filmlerde, dizilerde ne gördüyse o kadar biliyor. Bakıyor filmlerde, dizilerde havalı mesleklerde aşna, vişne gezme, eğlence, bolca çalışmak pek yok, çalışmak hep arka planda bırakılıyor. İşin özü hep gözden kaçırılıyor. Bu insanlar ne kadar çalışıyor, ne kadar dinlenmeye, eğlenceye vakti var. Kimseler bunları düşünmüyor. Bir saat eğlence sanki saatlerce sürüyor. Oysa o havalı işlerde çalışanlar yıllarca emek, sabır, azim, cesaret, düşmek, kalkmak, mücadele, mücadele uçarak değil, santim san tim yükselerek bir yerlere geliniyor. Kolay olan hiç bir iş yoktur. Hak edilerek yapılan işler vardır. İstemekle iş bitmiyor. Aynı iş yerinde iki arkadaş çalışıyor. Biri işini hep ağırdan alıyor, isteksiz verimsiz çalışıyor. Diğeri her işe koşturuyor, azimli, istekli verimli çalışıyor. Şimdi ikisinin de aldığı para eşit olursa, eşitlik olur mu? Hep memur zihniyetiyle yaşıyoruz. İş buldun mu? Gerisi yan gel yat, maaşta eşitlik iste. Bu dünyada eşitlik hayal, Eşit olacaksın ki eşitlik isteyeceksin. Her kovanın alacağı su bellidir, üzerine yazar iki litrelik, beş litrelik. iki den beş istemek eşitsizliktir.
Doğruları okumadan, araştırmadan, düşünmeden, filmlerde, dizilerde yaşamak akıllıca mı? Çoğunluk maalesef öyle yaşamaya çalışıyor. Haddini bilen nesiller yetiştirmek cümle din kardeşlerimize nasip olsun İnşa Allah. Hayat sınav, Sorular verilmiş, cevaplar verilmiş, yol gösterilmiş, Şaşırtmak Şeytanın işi, Ona uyan yanmış kişi. Yüce Yaratanımız kolaylıklar göstermiş gitmesi kula kalmış. Kul kulluğunu bile azmaya, haddini aşmaya İnşa Allah. Cenneti bu dünya da istemek yazık! cahil kul işi. Sınav, Sınav.


EYYUP AKMETİN / 10.01.2019

Bu yazı 128 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©