DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

SABRIMIZI TAŞIRAN DAMLALARDAN (Aman! Sakın! Sakın! Okuma!--Özgür Değiliz Biz)


Darbe günü gelmiş, bizim haberimiz yok tabii. O gün ailece sabah yürüyüşünden dönüyoruz. Ara sokaklardan geçerken, kahvehanenin televizyonuna gözüm takıldı. Baktım darbelerden, köprülerden falan bahsediyor. Bende kendi kendine eski darbelerden konuşulardır. Diye düşündüm. Evimize geldik. İçime bir kurt düştü. Duşa girmeden televizyonu açayım da haberlere bir göz gezdirelim. Ne var ne yok diye. Bütün kanallarda Darbe haberleri inanamadım. İnanmakta İstemedim. Nasıl olur? Neden olur? Kime silah sıkıyor bu asker görünümlü, münafıklar. Hangi milletin askerleri, kendi milletine böyle acımasızca, hiç utanmadan sıkılmadan tanklarla, uçaklarla kendi analarını, babalarını, kardeşlerini vurmak, ezip geçmek ne demek. Vatana, millete, dinine ihanet ne demek. İnsan olan düşmanına bile böle haince davranamaz. Mümkün değil, hala inanamıyorum. Milletçe bir kâbus gördük, demek istiyorum. O tanklar var ya sanki kalbimin üzerinden defalarca geçti, Kalbimi kalbimizi ezim, ezim ezdi, ezdi geçti. Yüce Yaratanımız o günlerimizi bize en kısa zamanda unuttursun diyecektim, vazgeçtim. Çünkü unutursak o günleri, tekrar, tekrar yaşatırlar bize inanın. Yaşattılar da, bizler, okumadığımız için bilmiyoruz, okumadığımız için tarihler hep tekerrür edermiş. Atalarımız öyle derlermiş.
O atalarımıza biz ihanet etmedik mi? Yetmedi birde ihanetlerimizle, övünenlerimiz olmadı mı? Bu olanlara bizler sessiz kalmadık mı? Her şeyin bir bedeli varmış. Derken bizim ilhami gelmiş. Bakalım ne getirmiş bizlere? ” AMAN! SAKIN! SAKIN! OKUMA!” O ne demek öyle? okuyalım, öğrenelim!

AMAN! SAKIN! SAKIN OKUMA!

İLİM ÖĞRENİRSİN, EDEP ÖĞRENİRSİN,
ADAMLIK ÖĞRENİR, BELKİ ADAM OLURSUN,
BELKİ BİR DERDE, DERMAN OLURSUN,
AMAN! SAKIN! SAKIN! OKUMA!

ACİZLİĞİNİN FARKINA VARIR, BELKİ HADDİN BİLİRSİN,
KÖTÜLÜĞÜN ÇİRKİNLİĞİNİ, İYİLİĞİN GÜZELLİĞİNİ ÖĞRENİRSİN,
DOSTLUĞUN KIYMETİNİ, DÜŞMANLIĞIN ZARARINI ÖĞRENİRSİN,
AMAN! SAKIN! SAKIN! OKUMA!

OKUYANDA ÖLDÜ, OKUMAYANDA ÖLDÜ,
İYİ DE ÖLDÜ, KÖTÜ DE ÖLDÜ,
BU DÜNYADAN NE GÖTÜRDÜ?
AMAN! SAKIN! SAKIN! OKUMA!

BU DÜNYANIN TÜRLÜ, TÜRLÜ DERTLERİ VAR,
AÇI VAR, TOKU VAR, HASTASI VAR,
AÇLIKTAN, TOKLUKTAN ÖLMESİ VAR,
AMAN! SAKIN! SAKIN! OKUMA!

MERHAMETLİSİ VAR, MERHAMETSİZİ VAR,
GÖTÜRECEK NESİ VAR? SONUNDA ÖLMESİ VAR,
YARATANIN; OKU! OKU! OKU! DİYE EMRİ VAR,
AMAN! SAKIN! SAKIN! OKUMA!

OKUYAN NE KAYBETTİ? OKUMAYAN NE BULDU,
BELKİ BİR DERDE, DERMAN BULDUN,

BELKİ KAYBETTİĞİN YOLUNU BULDUN,
AMAN! SAKIN! SAKIN! OKUMA!



Şiirimizi Yazdıktan sonra, tekrar tekrar okuyup, bazı düzeltmeler yapıyoruz. Çünkü eksiklerimiz, yanlışlarımız elbet oluyor. Kul hatasız olmaz, hatasız olsak, kul olmaz, melek olurduk. Bu arada şiirlerimizi bazı tanıdıklara okutup, beğenip beğenmediklerini soruyoruz.
Amcanın birine de SAKIN OKUMAYI! verdik. 1-2 gün sonra ilk eleştirimiz geldi. Bizim Amca ”Şiir iyi güzel, güzelde niye SAKIN OKUMA diyorsun. Okuyorum, okuyorum SAKIN OKUMA! Kafamı karıştırıyor. Sen oku yaz. Okuma ne demek kafa karıştırıyor” deyip duruyor. Bizde maksadımızı anlatmaya çalıştık. Bizim insanımıza, bir şeyi sakın yapma! Ondan uzak dur de gider onu inadına, en kısa zamanda yapar. Yasakları karşı özel bir ilgimiz var. Zararımıza da olsa, hiç fark etmez, zaten düşünmeyi de sevmeyiz. Önce yaparız, sonra belki düşünürüz. Şimdi SAKIN OKUMA! Yerine, OKU, OKU, OKU yazalım kimsenin dikkatini çekmez. Hata! İnadına okumazlar. Desek de amcamız “Ben anlamam okuma, hele SAKIN OKUMA! Kafamı karıştırıyor. Sen yine de oku yaz” dedi durdu. Ne diyeceksin tamam amca konu anlaşıldı, diyeceksin, bildiğini yapacaksın. Özgür düşünme ve özgür konuşma, hakkımız var. Onlar tamam da. Birde Özgürce yaşama hakkı, hem de her istediğini, istediğin gibi yaşama hakkı. Var mı, Böyle bir dünya veya devlet? Biz ne duyduk, ne okuduk, ne de yaşayanı gördük. Zaten devlet demek; Düzen, intizam, disiplin, kurallar demek. Ancak en çok özgürlük, Balta girmemiş ormanlarda belki vardır. Orada da, orman kanunları geçerli! Cesareti olan gider yaşar. Zaten buna gerek de yok. Bu dünyada her düşünceye göre ülkeler var. Bir zahmet araştırın, mutlaka kendinize göre bir yer bulursunuz. Gider oralarda özgürlüğün tadını çıkarırsınız. Tabii paranız veya cesaretiniz varsa, kimseler sizi tutamaz, tutmaz. Baksana kimi gidiyor Fransa’ya, İngiltere’ye, İsveç’e Sizi tutan mı var? Bakıyoruz özgürlük isteyenlere, Hep cebinde parası olmayanlar, Baba, Ata parası yiyenler, Kolay para kazananlar. Toplumda bir yer edinememiş, zayıf iradeli, emek vermeden, alın teri dökmeden, her şey benim olsun ama! Bedava olsun, bedel ödemeden yaşamayı seven insanlar. Varsa öyle bir dünya söyleyin de biz de bilelim, cahil kalmayalım.




Duyduğumuz bildiğimiz kadarıyla bizim ülkemizdeki kadar özgürlük dünyanın hiçbir yerin de yok. Olsaydı sizler oralarda olurdunuz. Neyse, özgürlük zaten bizim gibilerin derdi de değil. Biz zaten özgür değiliz. Üstelik birde bağlıyız diyenlerdeniz. Neden? Derseniz, nedenimiz şiirimizde, bakalım neden? Özgür değilmişiz.



ÖZGÜR DEĞİLİZ BİZ

BİZ, BİZİ YARATAN YÜCE ALLAH(C.C)A BAĞLIYIZ BİZ.
BİZE YOL GÖSTEREN PEYGAMBER EFENDİMİZE(S.A.S)E BAĞLIYIZ BİZ,
HAK YOLUNDA HAKKI İLE GİDENLERE BAĞLIYIZ, BİZ.
ELHAMDÜLİLLAH ÖZGÜR DEĞİL, BAĞLIYIZ, BİZ,

ÖZGÜRLÜK SAHİPSİZLİKTİR ALLAHIM BAĞLIYIZ BİZ,
BİZİ ÖZGÜR BIRAKMA! ALLAHIM SANA BAĞLIYIZ BİZ,
DİNİMEZE, VATANIMIZA, MİLLETİMİZE, BAYRAĞIMIZA BAĞLIYIZ BİZ,
ELHAMDÜLİLLAH ÖZGÜR DEĞİL BAĞLIYIZ BİZ.

YALANLARDAN UZAĞIZ, DOĞRULARA BAĞLIYIZ BİZ,
HARAMLARA UZAĞIZ, HELALLERE BAĞLIYIZ BİZ,
FAİZLERE UZAĞIZ, ALIN TERİNE BAĞLIYIZ BİZ,
ELHAMDÜLİLLAH ÖZGÜR DEĞİL BAĞLIYIZ BİZ,

ÖFKEMİZ AZDIR, SABIRLIYIZ BİZ,
SABRIMIZ TAŞARSA, COŞARIZ BİZ,
KABIMIZA SIĞMAZ, TAŞARIZ BİZ
ELHAMDÜLİLLAH ÖZGÜR DEĞİL BAĞLIYIZ BİZ,

PARAYA DEĞİL, BİZİ YARATANA KULUZ BİZ,
NİMETLERE ŞÜKÜR EDERİZ, KANAAT KARIZ BİZ,
ZULUMLERE KARŞIYIZ, MAZLUMLARA BAĞLIYIZ BİZ,
ELHAMDÜLİLLAH ÖZGÜR DEĞİL BAĞLIYIZ BİZ,

EŞİMİZE, DOSTUMUZA, İŞİMİZE BAĞLIYIZ BİZ,
VERİLEN EMANETLERE, VERİLEN SÖZLERE BAĞLIYIZ BİZ,
BAZEN COŞARIZ, BAZEN DURULURUZ BİZ,
ELHAMDÜLİLLAH ÖZGÜR DEĞİL BAĞLIYIZ BİZ.


EYYUP AKMETİN / 23.12.2018

Bu yazı 132 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©