DUYURULAR

Nalan Çelik AĞAÇ İNSANLAR Şiiri



Facebook'ta Paylaş! Twitter'da Paylaş! Sık Kullanılanlara Ekle!
Harf Boyutu Küçült Harf Boyutu Normal Harf Boyutu Büyüt
Puanınız kaydedildi.
Teşekkür ederiz.
0,0
0
Şiire puan verin!

Nalan Çelik

AĞAÇ İNSANLAR

Kaldırım taşlarıyla
suç ortağı
ağaç insanlarla
yürüyorum
çiçekli eteğimle
Kiraz renkli ruj sürmüş
kadının vitrinde gözleri
acaba... çilek kokulusunu da
alsam mı ?
Palmiye ağaçlarını
gömleğine hapsetmiş
delikanlı koşuyor
elma küpeli
yaprak tokalı sevgilisine
Sokak satıcısı
kuş sesi çıkaran
minik bir aleti deniyor,
sıcak bir dumanın
yükseldiği öğlende
Gölgesiz, kokusuz, rüzgârsız,
cıvıltısız...
yürüyorum
uzun bir mezarlığın üzerinde
çiçekli eteğimle.

Bu şiir toplam 1.281 kez okundu.
1.10.2007

Cumali Cumalioğlu
Sevgili Nalan, yazmış olmak için yazma! Oku! İçinden gelmiyorsa lütfen hiçbir şey yazma. Zoraki bir görevi yerine getirir gibi yorum olmaz! Bana bir şey katmayacaksan (zaten senden iyi bildiğim bir şeyin tekrarının bana ne yararı olacak?) güzel, ya da kötü de geç! Nasıl ki, çok teşekkür ederim demek varken, çk tşk gibi bir kısaltma yazdığın kişiye değer vermediğin, zahmetli bir işi baştan savdığın anlamına geliyorsa, iki yuvarlak sözcük yazdığın kişiye bir şey kazandırmaz, yalnızca başından def ettiğin anlamına gelir. Bu da takdir edersin ki , hoş bir davranış değildir. Bir de senden kişisel bir isteğim var, lütfen adımı doğru yazar mısın! Sevgiyle kal!

5.12.2007 03:45:23


Cumali Cumalioğlu
Sevgili Nalan, yazmış olmak için yazma! Oku! İçinden gelmiyorsa yazma. Zoraki bir görevi yerine getirir gibi yorum olmaz! Bana birşey katmayacaksan (zaten senden iyi bildiğim birşeyin tekrarının bana ne yararı olacak?) güzel, ya da kötü de geç! Sevgiyle kal!

5.12.2007 02:32:55


Cumali Cumalioğlu
Daha ne denebilir ki? Mükemmel! Bir insanın bir anlık dikkati, bir anlık etrafını görebilmesi tam bir ozan duyarlılığı ile betimlenmiş! Bu şiiri okurken, şiirin sihrine kapılıp bir anda kendinizi o kişileştirilmiş ağaçların yanında buluyorsunuz. Ve mezarlıkta çiçekli etekliğiyle ölümü düşünmeden gayet mutlu, sekerek koşuşturan, belki bir şarkı mırıldanan, iki örgülü saçlarıyla minik bir kız çocuğu görüyorsunuz. Ben bu şairi çok seviyorum!

28.11.2007 02:25:13


Cumali Cumalioğlu
Daha ne denebilir ki? Mükemmel! Bir insanın bir anlık dikkati, bir anlık etrafını görebilmesi tam bir ozan duyarlılığı ile betimlenmiş! Bu şiiri okurken, şiirin sihrine kapılıp bir anda kendinizi o kişileştirilmiş ağaların yanında buluyorsunuz. Ve mezarlıkta çiçekli etekliğiyle ölümü düşünmeden gayet mutlu sekerek koşuşturan, belki bir şarkı mırıldanan, iki örgülü saçlarıyla minik bir kız çocuğu görüyorsunuz. Ben bu şairi çok seviyorum!

28.11.2007 02:23:04


Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©