DUYURULAR

SERBEST KÜRSÜ

DÖVME DEYİP GEÇİLMEZ

DÖVME DEYİP GEÇİLMEZ

Günahı çok ağırdır çekilmez
Herkese dost denilmez,
Her çeşmeden su içilmez,
Modanın her dediğine uyulmaz,
Dövme deyip geçilmez,

Yüce Yaratandan başkasına tapılmaz,
Beden emanettir, ihanet edilmez,
Müslümanım diyen sözünden dönmez,
Tövbesi olmazsa, cehennemden kurtulamaz,
Dövme deyip basite alınamaz.


Müslümanım demek o kadar kolay değil. Müslümanım demek Yüce Yaratanımıza dönülmez bir söz vermektir. İslamın şartlarına, imanın şartlarına harfiyen uyacağımıza söz veririz..
Yanılıp istemeden yanlışlar yaparsak, hemen tövbe etmemiz şarttır. Yanlışlarda ısrar dinden uzaklaştırır, Şeytana yaklaştırır. Bir işe girerken nasıl bir anlaşma kuralları var ise ve bunları yerine harfiyen getirmez isek. Bizi o işten kovarlar. Bir hakta iddia edemeyiz.. Bu kuralları biliriz. Ancak dinimizin kurallarına gelince yaz-boz tahtası sanırız, sanki. Basite alırız. Çok yanılıyoruz. Dövme yaptırmak, basit bir konu değildir. İnsanoğlu basit bir varlık değildir. Çok değerlidir, kendi değerini önce kendisi bilecek. Yüce Yaratanımız bize değer vermeseydi, Yüce ruhundan bize verir miydi? Bedenimize can veren ruhumuzdur. Bedenimiz yaşlanır, ancak ruhumuz yaşlanmaz. Onun için beden güzelliği gelip geçici ruh güzelliği daimdir. Bedenimiz bizlere nasıl emanet edilmişse öyle iade etmemiz gerekir. Dövmelerle, estetiklerle değiştirmek, bedenini beğenmemektir.. Günahı ağırdır. Dövmeler altına su geçirmez ise guslünüz olmaz. Hiçbir ibadeti yapamazsınız.. Bizler maalesef düşünmeden olmadık işler yaparız. Sonrada gelsin pişmanlıklar, keşkeler. Atalarımız derler ki bin düşün, bir bilene danış sonra yap.
Dostlar acı söyler derler. Bizim şiirlerimiz ve yazılarımız Müslümanım diyen ve yaşamaya çalışan din kardeşlerimize. Bildiğimiz kadarını paylaşırız. Bunu da art niyetle yapmayız.. Ameller niyetlere göredir. Amellerin iyi olması kişileri kurtarmaz.
Geniş bilgi isterseniz Kerem ÖNDER hoca dövme konusu yazın youtube size geniş geniş anlatsın..
Hayır, bereket isteyenlerin, şükür edenlerin ömürleri bereketli olsun. İNŞAALLAH..


EYYUP AKMETİN / 19.02.2019

Bu yazı 149 kez okundu.


YORUM YAP



YORUMLAR

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©