DUYURULAR

hande tümay Vatan Sevgisi mi, Vatan Hainligi mi? Şiiri

Facebook'ta Paylaş! Twitter'da Paylaş! Sık Kullanılanlara Ekle!
Harf Boyutu Küçült Harf Boyutu Normal Harf Boyutu Büyüt
Puanınız kaydedildi.
Teşekkür ederiz.
0,0
0
Şiire puan verin!

hande tümay (hande)

Vatan Sevgisi mi, Vatan Hainligi mi?

Ben vatanimi cok seviyorum.Annemde cok seviyor.Babamda oyle.Yasadigim ulke, vatanini cok seviyor.Hergun televizyon, radyo, vs. heryer de herkes, vatanini cok sevdigini duyuruyor.
Kirkbes, elli yaslarinda bir adam, ogretmenlik yapiyor.Evli, iki cocugu var.Vatanini cok sevdigini soyluyor.Gunduzleri, memleketi icin calisip, ekmek parasi kazaniyor.O gunun gecesinde de eline silahi almis, masum askerlere, insanlara kursun yagdiriyor ve sabah her gunku gibi yine memleketi icin ekmek parasi kazanmaya devam ediyor.Demiyor ki, oldurdugum cocuklar benim cocugum olsaydi diye.
Onbes yaslarinda genc bir ogrenci, vatanimi cok seviyorum diyor.Bunun icin .eylemlere katilip, vatan ugruna gerekirse canini bile verecegini soyluyor,Sonra da vatani ugruna canini vermeyi goze aldiklarini arkadaslari ile birlikte , marketi soyuyorlar.Internette, Yasasin Terorizm! adli site kurup, terore katkida bulunuyorlar.
Kirk yaslarinda bir is adami.Vatanimi cok seviyorum diyor.Televizyona cikip, bunu tum Turkiye'ye duyurarak, elinde Turk bayragi dalgalandiriyor.Ama her gecen gun, vataninin topragini yabancilara satip duruyor.
Uc yaslarinda bir cocuk.Istiklal marsini ezbere biliyor.Cocuk insanlarin karsina cikip, gur bir sesle, goz yaslarinin esliginde istiklal marsini okuyor ve Bende vatanimi cok seviyorum! diyor.Ondan sonraki gun ise, komsunun cocuklariyla toplanip, bilincsizce asker arabalarini tasliyor.Yabanci cizgi filmlerdeki kahramanlara ozenti duyuyorlar.
Simdi yine soyluyorum.Bende vatanimi cok seviyorum.Artik pek de inandirici gelmedi sanirim.Herkes vatanini sevdigini soyluyor ama vatanini yurekten seven kim?

Bu şiir toplam 706 kez okundu.
25.12.2010 19:34:09

Bu şiire henüz yorum yapılmamış.

Siirdemeti.Net - 2005 Yılından Günümüze Karşılıksız Sevgi ©